L’Alberg, centre de formació

 

Aquest 2023 ha començat a l’Alberg amb moltes novetats. Una d’elles que ens fa especialment il·lusió és l’homologació de dos dels espais com a aules de formació per a la impartició de cursos subvencionats de la Generalitat de Catalunya, destinats al col·lectiu de persones amb diversitat funcional. 

El primer d’aquests cursos ja l’hem posat en marxa, va donar el tret de sortida el passat 28 de febrer i es tracta de formació professionalitzadora en Hostaleria i Neteja, sota el paraigües de l’edició 2022 del projecte subvencionat Singulars del Servei d’Ocupació de la Generalitat. 

Aula de formació de l’Alberg Vallparadís

El programa formatiu permetrà a les persones participants accedir a un mercat laboral d’allotjaments turístics en creixement i necessitat de professionals, com es pot inferir directament dels recents  anàlisis de projecció turística de la ciutat.  

La bona ocupació de l’Alberg en el seu primer any de funcionament, amb més de 700 persones allotjades, ens fa veure ja que el turisme és un sector que necessita i necessitarà en un futur proper de professionals formats/es que puguin ser contractats/es. 

L’objectiu general del projecte formatiu és millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental, objectius que es desplega mitjançant les tres accions principals del programa: l’orientació laboral, la formació i la prospecció. 

Pel que fa l’orientació laboral, l’objectiu principal és la realització d’un Pla Individual d’Inserció per a cadascun/a dels/les participants.

Visita al servei d’habitacions de l’hotel Don Cándido

La formació pretén dotar als i les alumnes de les competències tècniques necessàries per a realitzar tasques d’auxiliar en hostaleria, en allotjaments turístics principalment, però també en restaurants i altres establiments relacionats. 

Finalment, des de la prospecció d’empreses treballem per tal d’establir relacions amb l’entorn productiu del municipi i rodalies, i ampliar així les possibilitats de contractació les persones participants del curs, alhora que oferim un suport, tant a l’empresa com al participant, en el procés d’incorporació al lloc de treball. 

La formació és desenvolupa convinant la formació teòrica en base als mòduls de formació d’Hosteleria i Neteja, les pràctiques professionals que realitzem a les instal·lacions de l’Alberg, les visites a l’entorn productiu de la ciutat i activitats socials participatives. 

En aquest primer mes de curs hem avançat ja fins al segon mòdul de la formació (servei de cuina), hem visitat empreses com l’Hotel Don Candido, el Petit Luxe o la Cafeta del Candela, i hem fet pràctiques de cuina, sala i habitacions a l’Alberg. 

A la fira d’ocupació Tria Futur 2023

Un inici molt prometedor, que culminarem al novembre havent-nos convertit en futurs professionals de l’hostaleria de Terrassa ! 

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)

   

 

You don't have permission to register