L’Alberg Vallparadís, en marxa!

El primer Alberg de Joventut de Terrassa està obert i en funcionament. El 30 d’octubre passat vàrem rebre ja el primer grup d’alberguistes provinent de diferents indrets d’Europa, una estrena molt especial al tractar-se de voluntàries i voluntaris que durà a terme un projecte intergeneracional a la nostra ciutat i que, de la mà de l’entitat terrassenca La Víbria Intercultural, estrena les instal·lacions en aquesta primera reserva.

Una obertura ben especial, per diversos motius. El primer de tots és poder oferir a la ciutat, per fi, un alberg de joventut adherit a la Xarxa d’Albergs de Joventut de Catalunya (Xanascat); un allotjament per acollir totes les persones alberguistes d’arreu que vulguin conèixer la ciutat i participar de la seves dinàmiques i experiències.

 

 

El segon és poder donar cabuda a un projecte cultural i social tan interessant gestionat per una entitat de Terrassa. Beware of the Jabberwock és un projecte europeu que, inspirat en un poema de Lewis Carroll, pretén adquirir coneixement a través de les tècniques de la transmissió de relats per aplicar-les a projectes socials i intergeneracionals. La descoberta i la preservació de la memòria de les nostres generacions més grans és una eina de gran vàlua que aquest grup de voluntàries i voluntaris treballarà durant la seva estada a la ciutat, visitant diversos casals i residències de gent gran. Una tasca, sense dubte, de gran valor i interès social i cultural.

Un altre dels motius que fa d’aquesta obertura un esdeveniment ben especial és que l’Alberg Vallparadís és un projecte de gestió social, que inclou una vessant de treball integrador i professionalitzador de les persones que hi formem part. De la unió de les entitats terrassenques Prodis i LaFact_La Factoria Social de Terrassa sorgeix una nova dinàmica que aplega els millors valors d’ambdues per tractar d’oferir una oferta d’allotjament turístic de qualitat amb un valor social afegit.

No podem estar més contentes i il·lusionades amb aquesta posada en marxa i esperem que ens visiteu ben aviat, vingueu dels petits i entranyables carrerons de l’antic Poble de Sant Pere, del que som noves veïnes, o des de qualsevol racó del món. A l’Alberg Vallparadís hi té cabuda tothom!

Per més informació de Prodis: https://prodis.cat/ca/

Per més informació de LaFact_La Factoria Social de Terrassa: https://www.lafact.cat/fupar/

Per més informació de la Vibria Intecultural: https://vibria.org

Per més informació del projecte Beware of the Jabberwock: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/28337_tr

You don't have permission to register